Boer Frits (Boer zkt Vrouw) en zijn Limburgse kippen
Verhaal
“Waarom zou je het ver in het buitenland gaan halen, als we het hier in Limburg veel beter kunnen.” Duidelijker kan het niet. Boer Frits Stevens van de Kiekoet in Hamont-Achel gelooft sterk in verse, lokale en Limburgse producten. ’s Nachts laden, overdag slachten en ’s avonds in de winkel. Op één dag tijd van de boerderij naar je bord. Verser kan het niet!

Kiek oet!

Frits nam na het overlijden van zijn vader de leiding van het familiebedrijf op zich. Hij is al de derde generatie die het pluimveebedrijf runt. Zijn grootvader begon met een handvol koeien en kippen en ondertussen verzorgt Frits maar liefst 80.000 braadkippen!

Ook de naam van zijn bedrijf gaat tot ver terug in de Limburgse geschiedenis. In de middeleeuwen stond er in de buurt van de boerderij een uitkijktoren. “Kijk uit!” vertaalt zich in het smakelijke, lokale dialect naar “Kiek oet!”.

Grootse toekomstplannen

Sinds Boer zkt Vrouw runt Frits de boerderij samen met Hanne Somers – een match made in Limburg. Al vanaf de eerste ontmoeting was er een klik en na de laatste opnames in augustus waren de twee smoorverliefd. Hanne verhuisde dan ook snel naar Hamont-Achel.

Na de opnames moesten ze hun relatie een tijdlang geheim houden, maar nu kunnen ze eindelijk samen in het openbaar verschijnen. Het botert dan ook erg goed tussen het koppel en Frits wil heel graag uitbreiden, zowel zijn kippen als zijn gezin! J Binnenkort verwelkomt de Kiekoet haar vierde generatie Limburgse boeren!
Bekijk de video

Thuis is waar de kipjes kakelen.

Het boerenleven zit Frits’ bloed en geeft hem veel voldoening. Hij wil producten leveren waar anderen écht iets aan hebben. Vers, smakelijk en Limburgse topkwaliteit! Hij staat elke dag met plezier vroeg om met zijn kippen bezig te zijn. Zo is hij grootgebracht en zo wil hij het ook verder zetten, nog vele generaties lang!