Hatsjoe: zo geraak je van je winterse verkoudheid af
Inspiratie

Niezen, hoesten, keelpijn: de verkoudheid is weer in ’t land. Want wanneer de temperaturen zakken, nemen de slijmen toe … Gelukkig ben je dankzij deze 5 doe-het-zelfremedies een pak sneller van je verkoudheid af!

 • Drink voldoende
  Nog meer dan anders is het belangrijk dat je voldoende water drinkt. Dat helpt slijmen verdunnen en verstoppingen losmaken. Ook helpt het hoofdpijn en vermoeidheid voorkomen. Graag een ander smaakje? Infuseer je water eens met vers fruit: gezond én lekker.
 • Rust genoeg
  Je lichaam heeft veel energie nodig om de battle met bacteriën te winnen. Spaar je krachten dus en beweeg niet te veel. Platte rust op doktersvoorschrift!
 • Leg vitamientjes op je bord
  Vitamine C zit boordevol antioxidanten en helpt je dus een verkoudheid voorkomen. Maar eens je het toch te pakken hebt, kan vitamine C ook helpen een verkoudheid te verkorten. Schep daarom extraveel aardbeien, bessen, rode paprika, broccoli en boerenkool op je bord, die de meeste vitamine C bevatten.
 • Snoep je gezond met honing
  Warme dranken helpen je neus vrijmaken en verzachten keelpijn. Warme melk in het bijzonder helpt je snel van je keelpijn af. Doe er nog een scheut honing bij om hoesten te stoppen en je verkoudheid is in no time helemaal voorbij.
 • Eet verse kippensoep
  Waarom je oma altijd kippensoep maakte als je ziek was? Kip helpt ontstekingen afremmen en de hete damp maakt je neus weer vrij. Bovendien helpt het zout in de soep je van je keelpijn af terwijl de soep ook veel water bevat om je weer te hydrateren.