Het verhaal van blauwe bessenplantage Schrijnwerkers in Meeuwen-Gruitrode
Verhaal

Bij Schrijnwerkers koop je verse blauwe bessen in de automaat of pluk je ze – nóg verser – zelf van het veld. Frans en Ruth zorgen al jaren voor bessen en verwerkte producten van hoge kwaliteit. En daar komen mensen van kilometers ver voor langs.

"Mensen weten waarom ze bij ons kopen in plaats van in de supermarkt"

Hoe ben je in het vak terechtgekomen?

Frans: “Mijn vader is in 1969 begonnen met een bedrijf in blauwe bessen in Nederland. Voor mijn broer en mij was het dan al van kinds af aan duidelijk dat we het bedrijf zouden voortzetten. In 1990 heb ik in Gruitrode een nieuwe blauwe bessenplantage geopend, en daar werk ik samen met mijn vrouw.”

Jouw lievelingsproduct van eigen productie?

Ruth: “Het pure blauwe bessensap. Van zodra we geen verse blauwe bessen meer kunnen eten, drink ik dat de hele winter door. Deze verwerkte producten maken we niet zelf, maar we controleren er erg streng op dat ze van goede kwaliteit zijn. We verkopen ze wel in onze winkel, waar het sap ook het bestverkochte product is.”

Het verhaal van blauwe bessenplantage Schrijnwerkers in Meeuwen-Gruitrode

Wat is jullie missie?

Frans: “Blauwe bessen op de Belgische kaart blijven zetten. Mensen kennen de blauwe bessen wel, maar ze zijn nog lang niet zo bekend. En dat terwijl ze echt heel gezond zijn! We willen daarom zowel potentiële handelspartners als klanten laten kennismaken met deze lekkere vrucht.”

Wat vind je zo leuk aan je job?

Ruth: “Als alles goed in bloei staat en je de mooie trossen bessen kan zien, haal ik de meeste voldoening uit mijn job. Maar ook wanneer mensen tevreden zijn en je mooie reacties krijgt over je producten. Mensen weten waarom ze bij ons komen in plaats van in de supermarkt. Sommige mensen komen zelfs van de kust en maken er een dagtrip van. Ze plukken dan zelf hun bessen en slaan een voorraad blauwe bessensap in. Dat ze van zover komen, is eigenlijk het mooiste compliment dat je kunt krijgen.”

Het verhaal van blauwe bessenplantage Schrijnwerkers in Meeuwen-Gruitrode