Het verhaal van de Winnerhoeve in Hechtel-Eksel
Verhaal
De asperges van de Winnerhoeve worden in Limburg maar ook in de Duitse Moesel met veel plezier verorberd. Voeg daar nog heerlijke producten van collega’s en Duitse Moeselwijn aan toe, en je hebt een overheerlijke combinatie.
"Limburgers mogen best nog wat meer chauvinistisch worden. Nochtans, er zijn maar twee woorden die met ‘de’ beginnen. De Koning en De Limburg!"

Hoe is het allemaal begonnen?

Jacky: “We runden jaren geleden nog een melkveebedrijf, maar we zochten al een tijdje naar onze nieuwe adem. Christine, mijn echtgenote, wou geen dieren meer houden en ik volgde haar daar in. We hebben dan de kaart van de asperges getrokken. Nu verkopen wij onze asperges in onze hoevewinkel, maar we breiden ons assortiment uit met zuivelproducten en groenten en fruit van collega’s. We bieden onze klanten ook lekkere Moeselwijnen aan, altijd lekker met asperges!”
 

De asperges worden niet alleen in België verkocht trouwens?

Jacky: “Inderdaad! Via mijn wijnleveranciers ben ik in contact gekomen met verschillende verdelers en restaurants in de Moeselstreek. Nu worden onze asperges vaak in restaurants daar geserveerd, en de Moeselwijnen in onze winkel. Da’s de perfecte kruisbestuiving! (lacht)”

Waarom komen klanten bij jou terug?

Jacky: “Ik denk onze service en kwaliteit. Maar alles gebeurt hier ook met een grote lach. Hier heerst wel een losse sfeer, het moet allemaal niet zo stijf. Onze klanten komen hier graag over de vloer. Dat doet goed!”

Waar moeten collega-producenten op letten volgens jou?

Jacky: “Probeer om een correcte prijs te krijgen voor je kwaliteitsproduct en probeer het product zolang mogelijk in eigen handen te houden. Daar ligt je meerwaarde.”

Als je je mede-Limburger één advies zou mogen geven, wat zou dit dan zijn?

Jacky: “Koop Limburgse producten. De consument vraagt jammer genoeg nooit waarvan de producten komen. Limburgers mogen best nog wat meer chauvinistisch worden. Nochtans, er zijn maar twee woorden die met ‘de’ beginnen. De Koning en De Limburg. (lacht)”

 

Het verhaal van de Winnerhoeve in Hechtel-Eksel