Het verhaal van Hoevevlees van het Negenbonder in Vliermaal
Verhaal

De familie Lenaers in Vliermaal draagt dierenwelzijn hoog in het vaandel én dat proef je in de producten. Het assortiment bevat onder andere runds- en kalfsvlees.

“Mijn warme oproep: koop bij de boeren en proef zelf het verschil!” 

Hét succesrecept van Hoevevlees van het Negenbonder? De liefde voor de dieren. Hun Belgische Witblauw-koeien lopen het grootste deel van het jaar in de wei en krijgen uitsluitend natuurlijke voeding.  

 

Hoe ben je in het vak terechtgekomen?  

Vanessa: “Mijn man had de boerderij al voordat we samen waren. Eigenlijk wilde ik eerst lerares worden in het lager onderwijs, maar ik koos ervoor om hem te helpen omwille van mijn liefde voor de dieren. Ik vind het heerlijk om buiten bezig te zijn, en vooral om mijn eigen baas te zijn.” 

Hoe verschilt Hoevevlees van het Negenbonder van andere bedrijven?  

“We houden het hele proces in eigen huis: van het opvoeden van de kalveren tot het bereiden van het vlees. Zo verkopen we ook hamburgers, gehakt, worst … Grote veehouders doen de bereidingen van het vlees niet zelf. Maar aan de andere kant kunnen wij ook niet zoveel verschillende producten aanbieden als die grote bedrijven.” 

Wat is het belangrijkste dat je al hebt geleerd?  

“Blijven gaan. Zelfs op moeilijke momenten, want de boerenstiel is niet meer zo simpel als vroeger. Maar je mag niet zomaar opgeven. En dat wordt ook beloond, want zo hebben we in 2000 een nationaal kampioenschap gewonnen met de mooiste koe van heel België.” 

Wat is jullie missie?  

“Op de korte keten spelen, dus verkopen aan de mensen rondom ons. Ik hoor vaak van klanten dat ze een echt goed stuk vlees niet kunnen vinden in een gewone supermarkt, en daarom willen we proberen al die mensen een lekker stuk vlees aan te bieden. Hierbij mijn warme oproep aan alle Limburgers: koop bij de boeren aan je deur en proef zelf het verschil met de winkel!”