Het verhaal van kaasmakerij Karditsel
Verhaal

In maart 2015 gingen kaasmakers Magda Bauweleers en Giedo De Snijder van start met kaasmakerij KarditselDagelijks produceren ze rauwmelkse, biologische geitenkazen op ambachtelijke wijze.

"Alle Limburgers moeten blijven genieten van wat onze provincie te bieden heeft!"

Hoe ziet een doorsnee dag er voor jou uit? 

Giedo: "Eerst een vooral sta ik vroeg op, na het ontbijt begin ik met het maken van kaas. Daarna verzorg ik de kaas, laat ik ze rijpen en pak ik ze in. Op het einde van de dag doe ik nog wat administratief werk en probeer ik onze communicatie te verzorgen, want dat mag echt niet vergeten worden!"

Wat vind je zo leuk aan je job?

"Ik ben ondertussen al 35 jaar actief bezig met de productie van authentieke kazen. Het boeit me nog steeds heel erg dat we onderscheidende producten maken ten op zichte van anderen. Daarnaast is ook de nationale en internatioanle erkenning van onze producten heel erg motiverend."

Wat is jouw lievelingsproduct? 

"Onze kardoen kaas Corneel, waarmee we in 2015 Laureaat werden van de Innovatie Award van de provincie Limburg voor de land- en tuinbouw. Daarnaast kregen we in 2018 de bronze medaille op Farm Cheese Awards in Lyon. Het was een hele eer voor ons om zo'n prijs in ontvangst te mogen nemen. Voor mij persoonlijk was het ook de mooiste herinnering aan onze zaak tot nu toe." 

Hoe proeft Limburg volgens jou? 

"Limburg smaakt heel verscheiden én heel oprecht dankzij een waaier van uitstekende producenten die gebruik maken van de rijke Limburgse bodem. Alle Limburgers moeten blijven genieten van wat onze provincie te bieden heeft!" 

Het verhaal van kaasmakerij Karditsel