Het verhaal van natuurbelevingsplek Land van Engelingen in Borgloon
Verhaal

Het Land van Engelingen is een domein dat ecologisch toerisme hoog in het vaandel draagt. Eigenaars Lieve en Freddy ontvangen er schoolkinderen en gasten in vakantiewoningen. Het doel? Iedereen weer één laten worden met zichzelf en de natuur in deze rustgevende omgeving.

“Op ons domein willen we mensen rust geven en het leven een ander tempo geven”

Wat kun je precies beleven in het Land van Engelingen?

Lieve: “De vraag is misschien beter ‘Wat kun je er niét beleven?’” (lacht) “We ontvangen gasten in onze vakantiewoningen. Daarnaast komen schoolkinderen naar de tuin om te zien waar voedsel vandaan komt. Ze kunnen dan meehelpen met het planten en koken met groenten uit de tuin. Ook doen we hier aan ezelverzorging en met ezels wandelen.”

Wat is je hoofddoel?

Lieve: “Mensen terug in contact brengen met zichzelf en de natuur en het leven een ander tempo geven. Hen laten genieten van stilte en de natuur. Alles is bij ons heel interactief en ‘in the moment’. We gaan bijvoorbeeld niet binnen zitten als het mooi weer is. Dat is ook op mindfulness gebaseerd.”

Waar ben je momenteel mee bezig?

Lieve: “Met een therapeutisch project voor jongeren met mentale problemen. We ontvangen nu ook kinderen die hooggevoelig zijn en we merken dat er ook echt nood en vraag naar dit soort kampen is. Met dit project willen we die jongeren via de natuur meer rust en ontspanning bieden.”

Hoe proeft Limburg volgens jou?

Lieve: “Ze lachen Limburgers weleens uit omdat we wat trager zijn, maar ik vind dat net onze kracht. Het pure en eenvoudige kun je nog ervaren in onze provincie, ook omdat de natuur hier zo ongelofelijk mooi is.”

Het verhaal van natuurbelevingsplek Land van Engelingen in Borgloon