Leg Limburg op je bord met dit feestelijke eindejaarsmenu
Inspiratie
De feestdagen zien er dit jaar anders uit en we vieren op een andere manier. Probeer dit smakelijke menu met pure ingrediënten van Limburgse bodem eens. Je smaakpapillen, je bubbel én de Limburgse hoeve- en streekproducenten zullen je dankbaar zijn!
Koop lokaal
De lekkerste ingrediënten van deze recepten koop je bij de vele producenten in Limburg. Gebruik daarvoor de handige kaart waarop je alle produc(en)ten in jouw buurt snel kan zien. Van boer tot bord, en álles van eigen Limburgse bodem.

“Koop jij je verse producten nog niet lokaal? Bij de Limburgse boeren vind je vlees, fruit, groenten, zuivel en drank aan topkwaliteit. Da’s beter voor jouw gezondheid, voor de boeren én voor het milieu!” – boer Frits van De Kiekoet in Hamont-Achel (Boer zkt Vrouw)

Aperitief: kerstcocktail met Limburgse gin

Aperitivooo! Dit kerstdrankje met Limburgse gin en vruchtensap is je ideale feeststarter. Schol, op een perfect begin van je diner!

Naar het recept
Leg Limburg op je bord met dit feestelijke eindejaarsmenu
Aperitief: kerstcocktail met Limburgse gin
Leg Limburg op je bord met dit feestelijke eindejaarsmenu
Voorgerecht: rode bietensoep met Limburgse appels

Voorgerecht: rode bietensoep met Limburgse appels


Gezond, smeuïg en he-le-maal Limburgs: deze kerstrode bietensoep valt bij al je tafelgasten in de smaak, zélfs de allerkleinsten.

Naar het recept

Hoofdgerecht: kerstgebraad met Limburgse wintergroenten

Serveer deze schotel met varkensgebraad, Limburgse wintergroenten en zoete appel. Lekker met aardappelgratin of dé feestklassieker: kroketjes!

Naar het recept
Leg Limburg op je bord met dit feestelijke eindejaarsmenu
Hoofdgerecht: kerstgebraad met Limburgse wintergroenten
Leg Limburg op je bord met dit feestelijke eindejaarsmenu
Dessert: kaastaart met Hasseltse speculaas

Dessert: kaastaart met Hasseltse speculaas

Kaas? Lekker. Chocolade? Heerlijk. Ambachtelijke speculaas? Yes please! Die ingrediënten samen in één gerecht? Een goddelijk dessert voor je kerstfeest.

Naar het recept