Pasen met verve(n): paaseitjes verven doe je zo!
Inspiratie

Maak deze Pasen extra b-ei-zonder met vrolijk gekleurde eitjes die je verft met ingrediënten die je wellicht zo in je voorraadkast hebt liggen. 

Stap 1: knutsel je verf in elkaar 

Kook de groente naar keuze in een pannetje met water en een lepel witte azijntotdat je de gewenste kleurintensiteit bereikt hebt. Opgelet: je eitjes zullen een veel lichtere tint krijgen dan je groentenverf, dus laat de verf lang genoeg inkoken tot een diepe kleur. 

 

 

Stap 2: kook én scrub de eitjes 

Breng een pot met ruim water aan de kook en leg de eitjes hierin. Zet het vuur zachter en laat de eitjes gedurende 8 à 9 minuten zacht koken. Haal de eitjes uit de pan en laat afkoelen. Scrub ze vervolgens voorzichtig met een schoon sponsje om de natuurlijke oliën te verwijderen: zo neemt de eierschaal de verf straks beter op. 

 

Stap 3: kleur de eitjes 

Leg de eitjes in de pan met de groentenverf en zet een nachtje in de koelkast. Laat de eieren vervolgens drogen op een droogrekje of ondersteboven in het eierdoosje. Liever een glanzende look? Geef de gekleurde eitjes dan nog een laagje olijfolie voor extra glans.