Trick or Limburgse treats
Inspiratie

Halloween is een spannende en leuke tijd waarin we ons verkleden, enge films kijken en natuurlijk ook kunnen genieten van heerlijk eten! Dus trek je schort aan en probeer deze griezelig lekkere recepten.

Mummieworstjes

Deze schattige en griezelige mummieworstjes zijn een absoluut succes bij kinderen en volwassenen. Rol miniworstjes in dunne reepjes croissantdeeg en bak ze in de oven tot het deeg goudbruin is. Voor een gezonde variant gebruik je kleine paprika’s i.p.v. miniworstjes. Voeg twee kleine stipjes mosterd toe als ogen en je hebt een smakelijke snack die eruitziet als kleine mummies!


Pompoen-kaasballetjes

Pompoenen zijn een kenmerkend symbool van Halloween en deze pompoen-kaasballetjes kunnen daarom een smakelijke traktatie worden. Meng roomkaas, fijn geraspte harde kaas, pompoenpuree en kruiden zoals knoflookpoeder en verse basilicum. Rol het mengsel in kleine balletjes en rol ze door verkruimelde nacho’s. Serveer ze met een honing-yoghurtdipsaus voor een heerlijke verwennerij.


Spinnenwebdonuts

Upgrade je gewone donuts naar een spookachtig niveau door er spinnenwebben op te tekenen. Neem blanco donuts en verspreid een dikke laag wit glazuur over elke donut. Gebruik een tandenstoker om een spinnenwebpatroon te tekenen met zwarte glazuur over het witte glazuur. Het resultaat is een angstaanjagend lekkere traktatie die er geweldig uitziet op elke griezeltafel.


Monsterlijke groentesoep

Als je hartverwarmend en gezond eten wilt serveren tijdens Halloween, dan is monsterlijke groentesoep een geweldige keuze. Maak een heerlijke groentesoep met kleurrijke groenten zoals wortelen, prei en paprika. Gebruik ronde plakjes komkommer als ogen en snijd stukjes selderij als mondjes van de kleine monsterlijke gezichten. Het resultaat is een voedzame en speelse soep die kinderen zal aanmoedigen om hun groenten te eten.


Bloederige punch

Een eng drankje dat lijkt op bloed? Kies dan voor deze bloederige punch. Meng rodevruchtensap, kriekensap, cranberrysap en een beetje limonadesiroop voor extra zoetheid. Voeg bevroren druiven toe als ijsblokjes en drijvende "ogen" gemaakt van frambozen gevuld met bosbessen.