Bladerdeeggebak met rabarber en frambozen
70 minuten
Dessert
Tip: Gebruik grove suiker ter decoratie, ze blijven heel tijdens het bakken en zijn lekker knapperig nadat je lekkernij uit de oven komt.

Limburgs hoofdingrediënt

Ingrediënten
4 Personen
1 Bladerdeeg
Rol
75 g Suiker
40 g Blonde suiker
6 g Maïzena
1 snuifje Kaneelpoeder
1 snuifje Zout
Grove suiker
Recept
  1. Schil de rabarber en snijd deze in blokjes.
  2. Meng de rabarber met de frambozen, fijne suiker, maizena, kaneel, zout en het ei. Roer goed en zet dit even opzij.
  3. Verwarm de oven op 220 °C.
  4. Neem een taartvorm en bekleed deze met het bladerdeeg. Vergeet zeker geen gaatjes te prikken in de bodem.
  5. Vul de taartvorm met het rabarbermengsel.
  6. Snijd het overschot van het bladerdeeg in reepjes en versier er de taart mee.
  7. Bestrijk het bladerdeeg met een beetje eigeel en strooi er wat grove suiker over.
  8. Bak 25 minuten op 220 °C en daarna nog eens 35 minuten op 180 °C tot de taart stevig aanvoelt.
  9. Het gebak is klaar. Serveren maar