Clafoutis met kersen en kriekenbier
50 minuten
Dessert

Als brunch of als dessert met een bolletje ijs: deze smeuïge clafoutis met kersen en Limburgs kriekenbier valt zéker bij iedereen in de smaak. En hij is ook nog eens supermakkelijk om te maken! 

Limburgs hoofdingrediënt

Ingrediënten
6 Personen
250 g Kersen
1/2 Citroen
100 g Suiker
snuifje Zout
240 ml Melk
2 zakjes Vanillesuiker
100 g Bloem
2 theelepels Boter
Poedersuiker
(naar smaak)
Recept
  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een taartvorm in, ontpit de kersen en rasp de schil van de citroen tot een zeste. 
  2. Mix de eieren, suiker, zout, melk, citroenzeste en vanillesuiker glad. Voeg de bloem en het kriekenbier beetje bij beetje toe en mix goed door. 
  3. Smelt de boter en mix door het beslag. 
  4. Giet het beslag in de taartvorm en leg hierop de ontpitte kersen. 
  5. Zet 45 minuten tot 1 uur in de oven. Prik in de clafoutis met een tandenstoker: als hij er relatief schoon uitkomt, is hij klaar! Laat de clafoutis zeker niet te lang bakken, dan verliest hij zijn smeuïge smaak. 
  6. Bestrooi met poedersuiker en serveer eventueel met een bolletje ijs