Gegratineerde ovenschotel met bloemkool
30 minuten
Hoofdgerecht

Tip:

Dek je ovenschotel goed af, je kan deze namelijk op deze manier zeker een of twee dagen bewaren in de koelkast voordat je hem afbakt!

Limburgs hoofdingrediënt

Ingrediënten
4 Personen
1 eetlepel Zonnebloemolie
0.5 eetlepel Mosterd
2 eetlepels Zure room
een handvol Geraspte kaas
Bij voorkeur belegen kaas
1 Prei
Peper
Zout
Oregano
Recept
  1. Snij de bloemkool tot kleine roosjes die je vervolgens beetgaar kookt.
  2. De prei snijd je in kleine stukken.
  3. Doe een beetje olie in een pan en bak het gehakt gaar.
  4. Daarna voeg je de prei toe. Bak deze ingrediënten even samen.
  5. Voeg oregano, zure room en de mosterd toe. Kruid af met peper en zout naar eigen voorkeur.
  6. Zorg er voor dat de bloemkool goed uitlekt. Leg deze vervolgens in een ingevette ovenschaal.
  7. Voeg de gehaktsaus toe en bedek het gerecht met geraspte kaas.
  8. Plaats de schotel even onder de hete grill of in een voorverwarmde oven op 200 graden tot de kaas een lichtbruine kleur heeft.