Gevulde aardappel met spek en Limburgse kaas
50 minuten
Hoofdgerecht

Hoe de winter smaakt? Naar deze hartige aardappel, gevuld met spek, Limburgse kaas en een snuifje liefde.

Limburgs hoofdingrediënt

Ingrediënten
4 Personen
8 reepjes Spek
1 strengel Lente-ui
1 teentje Knoflook
snuifje Peper
snuifje Zout
dille
Recept
  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Borstel de aardappelen grondig schoon. Kook ze gedurende
    15 minuten in gezouten water gaar.

  3. Laat de aardappelen afkoelen en maak er sneetjes in tot op ongeveer één centimeter van de onderkant.

  4. Knip het spek ondertussen in kleinere stukken. Bak gedurende 15 minuten op middelhoog vuur in een pan zonder boter.

  5. Snipper de lente-ui en pers de knoflook. Leg het gebakken spek tussen de sneetjes en strooi er de knoflook, geraspte kaas en lente-ui over.

  6. Leg de aardappelen op een bakplaat met bakpapier en bak 20 minuten in de oven. Kruid af met peper, zout en verse dille naar smaak.