Kaasfondue met Hasseltse jenever en witte wijn
20 minuten
Hoofdgerecht

Tijdens een koude winteravond met z’n allen rond de fonduepan: niets gezelliger of warmer dan een hartige kaasfondue. Met een geutje Hasseltse jenever en witte wijn uit de streek erbij wordt deze lokale kaasfondue pas echt een nieuwe favoriet! 

Limburgs hoofdingrediënt

Belegen kaas Zuid-Frans
Ingrediënten
4 Personen
1 teentje Knoflook
3 dl Witte wijn
4 eetlepels maïszetmeel
2 eetlepels jenever
snuifje Nootmuskaat
snuifje Peper
8 sneetjes brood
Recept
  1. Smeer een kookpan in met een teentje geplette knoflook voor extra smaak. Giet de wijn in de pan en breng aan de kook. 
  2. Doe de kaas in de pan en roer totdat het gesmolten is. Voeg het maïszetmeel toe en meng goed door. 
  3. Meng de jenever onder de kaas en kruid af met nootmuskaat en peper. 
  4. Scheur het brood in stukjes en serveer bij de kaasfondue. 

Deze recepten kan je misschien ook wel smaken: