Shepherd’s pie met gehakt en aardappel uit de streek
20 minuten
Hoofdgerecht

Benieuwd hoe je shepherd’s pie klaarmaakt, de ovenklassieker die in elke Britse pub op de menukaart prijkt? Het is makkelijker dan je denkt, en met dit recept doe je het zelfs met lokale ingrediënten! 

Limburgs hoofdingrediënt

Ingrediënten
4 Personen
1 teentje Knoflook
1 eetlepel Bloem
150 ml kippenbouillon
250 g doperwten
Peper
Zout
Recept
  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Schil de aardappelen, snijd ze in grove stukken en kook gaar in 15 minuten. 
  3. Schil de wortelen en snijd ze in fijne blokjes. 
  4. Pel en snipper de ui en pers de knoflook. Roerbak de ui samen met de knoflook en het gehakt in een stoofpot gedurende enkele minuten. Voeg de wortel toe en bak even mee. Roer de bloem eronder en blus met de bouillon. Roer de erwten erdoor. Breng op smaak met peper en zout. 
  5. Pureer de aardappelen met de melk en een klontje boter. Kruid af met peper, zout en nootmuskaat. 
  6. Vet een ovenschaal in en giet er het gehaktmengsel in. Leg er de puree over en bestrooi met de kaas. Laat ongeveer 30 minuten in de oven bakken.