Tiramisu met Hasseltse speculaas en jenever
20 minuten
Dessert

Niets lekkerder dan een kommetje tiramisu als dessert bij je menu. Behalve dan een kommetje Hasseltse tiramisu met lokale speculaas en jenever. Om duimen en vingers bij af te likken … 

Limburgs hoofdingrediënt

Hasseltse speculaas
Ingrediënten
6 Personen
100 g Poedersuiker
4 eetlepels jenever
500 g Mascarpone
200 g Speculaas
1 kopje straffe koffie
cacaopoeder
Recept
  1. Mix de eidooiers, bloemsuiker en jenever in een kom tot een luchtig beslag. Meng daarna de mascarpone onder het mengsel.
  2. Klop de eiwitten stijf en roer ze voorzichtig onder het beslag.
  3. Stop de speculaas in een plastic zakje en verkruimel met een vijzel. Doe de speculaaskruimels in een kom en meng met de koffie. 
  4. Vul een glaasje per persoon met een bodempje speculaas en schep er wat beslag over. Herhaal tot het glaasje vol is en eindig met een laagje beslag. 
  5. Laat 2 à 3 uur opstijven in de koelkast en werk af met cacaopoeder of speculaascrumble.