Veggie omelet met spinazie en broccoli
Lunch
Als gezond luxeontbijt, koude meeneemlunch of supersnelle avondhap: deze groenteomelet boordevol Limburgse vitamines smaakt op élk moment van de dag.
Ingrediënten
4 Personen
150 g Erwten
bladpeterselie
naar smaak
300 g Spinazie
Recept
  1. Snijd de broccoli in roosjes en kook samen met de erwten beetgaar in ongeveer 5 minuten.
  2. Hak ondertussen de helft van de peterselie fijn. Klop de eieren los, meng ze met de gehakte peterselie en breng op smaak met peper en zout.
  3. Snipper de ui.
  4. Verwarm wat olijfolie in een koekenpan en stoof de ui glazig. Voeg de spinazie toe en laat al roerend slinken.
  5. Voeg de gekookte broccoli en erwten toe laat enkele minuten meestoven.
  6. Giet het ei in de pan en laat gedurende zo’n 5 minuten stollen op een middelhoog vuur. Garneer met de rest van de peterselie.

Tip: ook heel lekker met groene asperges!