Vispannetje met wortel, venkel en selder
45 minuten
Hoofdgerecht
Ingrediënten
4 Personen
600 g Witte vis
(vast)
2 stengel Preien
2 stengel Selder
2 eetlepels Citroensap
1 Kruidentuiltje
(peterseliestengels, takjes tijm, blaadjes laurier)
(enkel de dooiers)
100 ml Noilly Prat
(Franse droge vermout)
100 ml Room
400 ml Visbouillon
Zout
Recept
  1. Smelt de boter in een pan en stoof de verse groenten aan. Blus vervolgens met Noilly Prat en overgiet met de visbouillon. Breng dit aan de kook.
  2. Voeg het kruidentuiltje toe en laat dit 10 à 15 minuten onder een deksel op een zacht vuur sudderen. Voeg erna de visfilets toe en laat 5 minuten garen.
  3. Voor het serveren klop je de eierdooiers los samen met de room en voeg je dit toe aan de stoofpot.
  4. Zorg ervoor dat het gerecht niet meer kookt en breng het gerecht op smaak met zout en versgeperst citroensap.