Zomerse crumble van Limburgse aardbeien en rabarber
Dessert
Natuurlijk zijn onze Limburgse aardbeien zoet en sappig genoeg om zo van te genieten. Maar wanneer het eens iets meer mag zijn, kan je ze samen met rabarber verwerken in deze heerlijke crumble: een echte smaakbom!
Ingrediënten
4 Personen
2 zakjes Vanillesuiker
2 eetlepels Honing
120 g Patiseriebloem
120 g Boter
Recept
  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Was de aardbeien en snijd ze in kwarten.
  3. Schil de rabarber en snijd in stukjes van 1 centimeter.
  4. Meng het fruit met de vanillesuiker en honing en verdeel over een ovenschaal.
  5. Meng de bloem met de kristalsuiker, het amandelpoeder en hazelnootpoeder. Voeg de boter en het amandelschaafsel toe en meng tot een kruimelige massa.
  6. Verdeel de crumble over het fruit en plaats 15 à 20 minuten in de oven, tot de crumble goudbruin kleurt.
  7. Serveer lauw. Nóg lekkerder met een bolletje Limburgs vanille-ijs!