Zonnige kipspiesjes met groenten
50 minuten
Hoofdgerecht

Deze zomer is geen enkele barbecue compleet zonder deze kleurrijke kipspiesjes met groenten. Pssst: geen barbecuetoestel? Dan kan je ze ook gewoon in de pan grillen! 

Ingrediënten
2 Personen
teentje Knoflook
2 eetlepels Olijfolie
1 eetlepel Honing
75 ml Witte wijn
Peper
Zout
50 g Champignons
1/2 Ui
Recept
  1. Snijd de kipfilet in blokjes en pers de knoflook. 
  2. Meng de olijfolie met de honing, witte wijn en knoflook en kruid af met peper en zout. Leg de kipblokjes in de marinade en zet gedurende 30 minuten in de koelkast. 
  3. Was ondertussen de paprika en courgette en schrob de champignons. Snijd de paprika en ui in stukjes en de courgette in schijfjes. 
  4. Rijg de kipstukjes afwisselend met de paprika, ui courgette en hele champignons op satéprikkers. 
  5. Grill de kipspiesjes aan elke kant 3 à 5 minuten op de barbecue.